Sneaky Little Hobbitses

check ook de blog voor een heleboel updates over kleinere en tijdelijke projectenTurtleshark Mark

Turtleshark Mark is an ambitious character without friends.

www.turtlesharkmark.com
facebook.com/turtlesharkmark

Stagione X

Met Stagione Uno, een intiem winterconcert, werd op zaterdag 26 januari 2013 de aftrap gegeven van een reeks seizoensconcerten. Elk seizoen programmeert Sneaky Little Hobbitses een 'huiskamerconcert' op locatie. Dit concert kan een akoestische band zijn, maar evengoed een korte theatervoorstelling of een half uurtje stand up comedy. De locatie en datum worden pas enkele dagen op voorhand bekend gemaakt, omdat de concerten enkel doorgaan op een typische seizoensdag, op een locatie die typisch is voor dat seizoen

Stagione Uno

Voor het eerste optreden speelde Jelle Vandewiele (Unlock Dialogue, Goldfish on Fire) een akoestische set met enkele nummers van Unlock Dialogue in de sneeuw voor het Kuurnse gemeentehuis. Jeugdhuis Tap zorgde voor frisse pintjes.

Stagione Due

De Kuurnse MC Equal (Tomas Vanderbeke) bracht samen met zijn beatmaker Brecht De Greve een preview van zijn set waarmee hij deze zomer onder andere op A Day of Hiphop en Kunstenfestival Can'Art te zien is.

Stagione Tre

Zomer. Zon, zee en strand. Helaas zijn de laatste twee niet zo snel te vinden in Kuurne, alhoewel... Voor Stagione Tre trokken we naar "Kuurne Beach", het beachvolleybalveld in Sportpark Kuurne voor een optreden van het straatmuziekcollectief Sjoklat.

Stagione Quatro

Voor de gelegenheid haalde de legendarische folkband Innisfail de instrumenten van onder het stof voor een akoestische reunie. Met quatro stagione's!

Stagione Cinque

Voor het tweede jaar op rij gaan we op zoek naar verborgen plekjes in Kuurne voor een gezellig akoestisch optreden. De tweede wintereditie, dit keer niet met sneeuw, maar in een zomers zonnetje

Stagione Sei

Omdat de bands in Kuurne niet onuitputtelijk zijn, namen we dit keer een kijkje over de gemeentegrenzen heen en brachten Kwin mee.

Stagione Otto

Het Kuurnse gemeentehuis staat leeg omdat er binnenkort renovatiewerken. De ideale kans voor een stagione!

P'LatseDoen 2013

P'LatseDoen breidde dit jaar zijn arsenaal aan platse's uit met de LivingP'Latse, een nieuw podium waar bands in de intieme sfeer van een huiskamerconcert speelden. In samenwerking met de bands (allemaal jong, vaak Kuurns, talent) zorgde Sneaky Little Hobbitses voor de inrichting en opbouw van de LivingP'Latse.

P'LatseDoen 2014

Wegens succes verlengd en dit keer zelf in een grotere tent. Sneaky Little Hobbitses zorgde dit jaar ook niet alleen voor de inkleding en opbouw, maar nam ook het overgrote deel van de programmatie voor hun rekening.

Radio Talibé

Op 12 januari vertrok Pieter Frère voor vier maanden naar Senegal om daar mee te werken aan een vrijwilligersproject van Projects Abroad. In Saint-Louis een stad in het noorden van Senegal, wordt hij door een groep lokale muzikanten ondergedompeld in de lokale muziek en cultuur. Hoewel het vooral om een inlevingsproject gaat, wilde hij toch geld inzamelen voor een verwant project. Sneaky Little Hobbitses en een aantal Kuurnse bands sloegen daarom de handen in elkaar. We zetten een tijdelijke opnamestudio op waar we een CD opnamen. De CD werd gereleased op Kunstenfestival Can'Art en in de herfst was Radio Talibé te vinden op verschillende evenementen in Kuurne. Als kers op de taart volgde in november een benefiet (i.s.m. VZW Orde van de Eend) waar alle bands live hun nummers brachten, aangevuld met een aantal DJ's met afrikaanse tunes. Alle opbrengsten gingen naar een opvangcentrum voor straatkinderen (talibés in de Senegalese volksmond) in Saint-Louis.

www.facebook.com/radiotalibe

Don't Believe The Hype

Don't Believe The Hype is een eerbetoon aan rock 'n' roll en indie. Dansbare tunes worden gecombineerd met luchtgitaar tot het feest van het jaar.